VILA – VARA – VANDRA

70896927_1424427871038944_340453867051286528_n

Vila – Vara – Vandra
​i mindfulness tecken
7 – 14 maj 2020
————–
med Maria Björkman – holistisk stressterapeut, mindfulnessinstruktör, pedagog
—–

Detta är en vecka för dig som behöver en paus i tillvaron. Du kanske söker en nyorientering i livet eller vill få tid att bara vara. Under 5 dagar med Vila – Vara – Vandra ges du möjlighet att landa i ett lugnare tempo, få återhämning stärka ditt inre och inspireras till att fortsätta i samma anda på hemmaplan. Återhämtningen är en viktig del för ökad energi och livsglädje!

Ur programmet.
En grundläggande del denna vecka är att lyssna på kropp och själ. Du får här möjlighet att öva dig i att känna efter – stund för stund – vad du vill göra. Du väljer själv, efter dina behov, vilka programpunkter du vill delta i.
-Mindfulness-yoga
-Medveten andning
-Meditation
-Vandring i långsamt tempo under tystnad i den intagande omgivningen.
-Föreläsningar a) om oxytocinets verkningar för hälsan inkl egenmassage och b) om mindfulness’ grundläggande förhållingssätt samt några övningar.
-Berättarvandring till Asklepiostemplet i byn – en antik läkeplats dit människor vallfärdade för att söka läkedom och delta i kulten.
-Heldagsvandring till en marmorstrand genom Drafula-ravinen – extra kostnad
-Boka egen massage eller andra kroppsbehandlingar – extra kostnad.
Se nedan.

———-
Upplägg
Varje morgon kl 8.00, före frukost, Mindfulnessyoga, en mjuk strechingyoga som alla klarar av.
Tid för frukost.
Fm – pass 10.30 – 12.00 – Frivilliga aktiviteter
12.00 – 17.00 – egen tid för lunch, bad, massage-tider och kroppsbehandling
Em – pass 17.00 – 18.00. Dagen avrundas med meditation och avslappning före middagstid.
Vid utflykter förändras dagsschemat något.
Detaljerat schema skickas ut i god tid före kursstart.
Extra aktiviteter:
-Kroppsbehandlingar
Du kan under veckan boka olika sorters massage och andra behandlingar, exempelvis Antistressbehandling och Healing.
25 min: 30 €
50 min: 50 €
-Heldagsvandring
Heldagsvandring erbjuds till en marmorstrand via Drafula-ravinen med stopp för lunch på hemvägen. Ingår buss till bergsbyn Krotos, vandringsledning, lunch. Minst 5 deltagare 50 €

Maria Björkman Maria Björkman, mer känd som MåBra-Maria, arbetar med Mindfulness-nu. Maria är förskollärare i grunden och startade avdelningar med antistressinriktning med massage, avslappning och mindfulness för barn. Har efter Friskvårdspedagog-utbildningen år 2000 ändrat riktningen och arbetar nu mot vuxna. M Björkman har hunnit skaffa sig en gedigen lista på utbildningar inom stresshantering och mentalträning är även utbildad Holistisk Stressterapeut, mindfulnessinstruktör och retreatledare samt har gått kurser i en rad olika kroppsbehandlingar. Det gör att hon kan se till varje enskild persons behov och utgå från vad just den behöver. – Men hennes största merit är nog ändå hennes mjuka, inkännande sätt och bemötande! Läs mer>> http://www.mindfulness-nu.se
“Det finns mycket man kan träna på. Men ibland behöver man kanske också träna på att göra ingenting”

Boende.
Vi bor på familjära hotell, alla rum har uteplats, badrum, kylskåp, vattenkokare/liten platta, porslin för att kunna tillreda enkel frukost (frukost ingår ej). Läs mer om orten och boende HÄR. Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost.

Flygresa
Flygresa bokas på egen hand till Heraklion. Vi rekommenderar direktflyg med Vingresor. Det finns också andra flygmöjligheter med reguljärflyg, då med byte. Boka inte resa förrän kursstart är bekräftad.

Buss eller tåg till Kreta – roligt klimatäventyr genom Europa. Läs mer på http://www.lendasoasen.se

Kurspris
Kursavgiften är totalt 8400 inkl. moms varav 2000 kr i anmälningsavgift. Då ingår 5 dagars kurs, logi i enkelrum, sju övernattningar, transfer, guidning i Asklepiostemplet samt välkomst- och avslutningsmiddag.
Anmälningsavgift om 2000 kr betalas in i samband med anmälningstillfället på plusgiro 1125687-2. Resterande kursavgift ska vara oss tillhanda 1 april 2020.
Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% administrationskostnad om avbeställning sker mer är 40 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor 2014.
Kurstid: Kursen omfattar fem dagar, fredag – onsdag, tisdag disponeras fritt eller för extra kurstid om behov finns. Torsdagar är resdagar. Vi startar med Välkomstmiddag på ankomstkvällen kl 19.00.

Information och anmälan
Ann-Sofie Noryd, info@lendasoasen.se 0763-755070 http://www.lendasoasen.se

Sista anmälningsdag – 31 dec eller när kursen är full.
———————————————-
———————–
Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.

Paulus tog skydd efter svåra stormar utanför Kretas sydkust bakom en av grannbyarnas klippberg. Kali Lemens heter byn som betyder ’de goda hamnarna’.

”I Lendas är enkelheten lyx…..”

71937143_1424427904372274_1685783665931452416_n

%d bloggare gillar detta: