Kreativ Skrivkurs

Kreativ skrivkurs på Korsika  6-13/6 2020

Häng med på en kreativ kurs i skrivande i kombination med att både må bra, få avkoppling och inspiration!

Korsika genomsyras av historia och underbara miljöer och är på så sätt en utmärkt plats att hålla en skrivkurs i kreativ skrivande på. Kursen kommer sprudla av många kreativa skrivövningar och vissa med inslag av bild och form för att väcka kreativiteten. Alla övningar ska leda till det skrivna ordet. Många skrivövningar kommer kopplas till platsen. Vi kommer göra två mindre utflykter. Kursen ges i samarbete med Maria Björkman ”MåBra-Maria” på Mindfulness-nu. Hon startar varje morgon med mindfulnessyoga och meditationsstund. Allt för att landa i sig själv och väcka upp skrivandet. Kursmoment som ingår är karaktärsbygge, miljöbeskrivningar, perspektiv, gestaltning, dialog och dramaturgi.
Vi åker med Langley resor och bor på Napolèon Bonaparte i Ile Rousse på Korsika, Frankrike.

Kursledare Kris Kite Stenmark

Detta ingår i kurspriset:
Sex dagars skrivkurs (ca 4 – 6 timmar per dag.) Två utflykter, den ena till Calvi och Citadellet och den andra till Monticello. Utflykterna innehåller skrivövningar.
Så här kan en kursdag se ut:
Mindfulnessyoga före frukost.
Meditationsstund före skrivandet.
Kreativa skrivövningar
Genomgångar av dagens tema och övning på det.
Eget skrivande.

Kostnaden för skrivkursen:
4750 kr

Vi håller till på Langley Resort Napolèon Bonaparte i Ile Rousse på Korsika. Det slottsliknande hotellet med stor pool ligger bara 100 m från den långa stranden och det lilla torget i centrum.
Titta in på http://www.langley.eu så ser du den underbara semesterorten, hotellet och hotellets olika rumskategorier.

Kostnaden för Langleys resepaket (innehållande flyg, boende, frukostbuffé och 4-rätters middagar!) varierar efter dina rumsval. Grundpriset är just nu: 7895 kr/p! (Kan ändras.) Lite högre pris om du reser själv och lite lägre om ni är fler i samma rum. En vecka efter bokningen betalar du en liten del av bokningen och resten en månad före resan.

Det finns möjlighet att boka till massage och en del andra behandlingar av Maria. Detta ingår inte i priset utan bokas och betalas på plats. Hotellet brukar också ha ett par träningstillfällen och vattengympa. Korsika är känd för sina fina vandringsleder som du kan få tips om på hotellet.

Det krävs att minst 6 betalande vuxna har anmält sig för att genomföra denna specialresa!

Men det verkar som att intresset är stort och Langleys platser tar slut ibland så skynda på med dina funderingar! 😁

Om kursledaren Kris Kite Stenmark
Jag arbetar som förläggare, redaktör, manusutvecklare, skrivcoach, skrivpedagog och författare. Jag driver företagen Under the Kite Publishing och Lektörhead.
Som levande verkstadspedagog har jag med mig att allt går all lära sig på alternativa vägar och hur det kan göras kreativt. Som gymnasielärare i bild och media tog jag med det tänket i undervisningen. Utan min levande verkstadsutbildning hade mitt kreativa tänk varit helt annorlunda. Mina många pedagogiska poäng från lärarhögskolan har visserligen gett mig mycket kunskap men inte så användbart … Jag har läste 180 p i Kreativt skrivande på universitet och har gått utbildning Yrkesutbildning för lektörer och kan titulera mig diplomerad lektör. Stolt är jag också för att jag släppt min debutroman Sister Suicide, en bok jag jobbat länge och omsorgsfullt med.

Välkommen med anmälning frågor! kriskite@underthekite.se

/ Kris Kite Stenmark

Lite miljö i detta bildspel:

Detta bildspel kräver JavaScript.

%d bloggare gillar detta: